Bergs IK vann mot Åby

Formstarka Berg vann mot Åby

Berg är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Åby hemma i Ljungsbro Sporthall på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-3 (1-1, 3-1, 3-1) innebär att Berg nu har elva segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

– Man älskar såklart att vinna derbyn, det gör man ju. Idag var det i princip bara ett lag på banan så det blev aldrig någon riktig nerv i matchen. Jättekul att segersviten tickar på, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén.

Första perioden var jämn. Berg inledde bäst och tog ledningen genom Linus Linder efter 5.32, men Åby kvitterade genom David Eriksson efter 10.58. Berg stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-1 till 4-1 på bara 6.01.

Med 1.54 kvar att spela av perioden kunde Andreas Nord - Bardun göra 4-2 för Åby. 5.54 in i tredje perioden nätade Bergs Adam Zetterström framspelad av Petter Alm och ökade ledningen för Berg.

6.38 in i perioden slog Fredrik Danebrand till framspelad av Simon Pettersson och reducerade för Åby. Mer än så blev det dock inte för Åby.

Efter 9.30 slog Oliver Liedberg till på nytt på pass av Adam Zetterström och ökade ledningen för Berg.

Efter 11.07 gjorde Linus Linder mål återigen på pass av Oliver Liedberg och ökade ledningen för Berg. 7-3-målet blev matchens sista.

Oliver Liedberg gjorde två mål för Berg och spelade dessutom fram till tre mål och Linus Linder gjorde tre mål.

Berg stannar därmed i serieledning, och Åby på sjätte plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 10 februari, har Berg Linköping borta i Linköpings Sporthall 12.00, medan Åby spelar borta mot Skövde 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Åby vann hemma mot Finspång Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping