IBK Genarp förlorade mot Olofström

Olofström vände och vann – tack vare Karlsson och Karlsson

Olofström låg under inför sista perioden i bortamatchen i division 1 södra Götaland herr mot Genarp. Men laget vände underläget och vann, tack vare mål av Hugo Karlsson och Hugo Karlsson, med 4-3 (1-2, 1-1, 2-0) i torsdagens match i Genarps Idrottshall.

– Ja det blev vinst men den satt verkligen hårt inne. Tycker vi visar stor moral när vi vänder matchen till vår fördel. Tycker domarna höll en låg nivå, lite fördel för hemmalaget. Åter skapar vår första femma mycket framåt men vårt försvarsspel fick bekänna färg. Nu är vi verkligen och jagar toppen i serien. Nu är det bara att ladda för en ny match på Lördag mot Malmö FBC, kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka.

Segern var Olofströms fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Karlsson efter 2.34, men Genarp kvitterade genom Axel Andersson. Och Genarp hann också ta ledningen, genom Lukas Wahl. Efter 1.02 i andra perioden nätade Hugo Karlsson återigen, framspelad av Alexander Zoric och kvitterade för Olofström.

Genarps Joel Olsson gjorde 3-2 efter 10.26 på straff.

3.23 in i tredje perioden slog Hugo Karlsson till på nytt framspelad av Alexander Zoric och kvitterade för Olofström.

Efter 7.29 slog Hugo Karlsson till ännu en gång på pass av Robin Mourujärvi och avgjorde matchen.

Hugo Karlsson gjorde fyra mål för Olofström och Alexander Zoric hade tre assists.

Det här var Olofströms tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Olofström ligger på tredje plats i tabellen, och Genarp är på sjunde plats.

Nästa motstånd för Olofström är Malmö FBC. Lagen möts lördag 27 januari 12.00 i Baltiska Hallen.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp