#ibsilly

Lämnar Falun för att hjälpa sitt gamla lag

ANNONS

Tiden i Falun blev inte riktigt som planerat så därför flyttar 24-åringen hem igen till KAIS Mora.

Mora-fostrade Emil Hedström hade lekstuga i Herr1an där han blev framröstad till årets center säsongerna 21/22 och 22/23. På dessa två säsonger öste han in otroliga 145 poäng. En framfart som fick SSL-laget Falun att värva honom inför den här säsongen. 

– Emil kommer närmast ifrån Kais Mora och det ska bli otroligt kul å se om hans finess och klubbteknik kan göra under i högsta serien, skrev Falun då på sina sociala medier bland annat. 

Men det blev bara en match i SSL för Hedström som istället har fått spela matcher med Faluns allsvenska lag där han gjort 14 poäng på lika många matcher. Nu är det dock färdigspelat i Falun och istället återvänder Hedström till Mora igen.

– Det känns jätteskönt att vara tillbaka, inte mått något vidare på senare tid, vilket lett till att motivationen tagit lite stryk samt att hemlängtan tagit över. Men jätteskönt och väldigt taggad på att få komma hem. Haft en jättefin och lärorik tid i Falun som jag är väldigt tacksam över, och hoppas kunna ta med det hem och bidra med det i laget, säger Hedström på Moras Instagramkonto

Med sju omgångar kvar att spela ligger Mora sexa i Herr1an Västra Svealand men det är bara fem poäng upp till andraplatsen som även är en kvalplats till allsvenskan.  

– Förhoppningarna är givetvis att ta oss till kval, kvalitén finns, och det finns även revanschlust från förra säsongen.

Tränare Peter Wallin om att den förlorade sonen återvänder hem:

– Riktigt härligt att få tillbaka Emil. Han är en spelare med spetskompetens och det har han visat i flera säsonger hos oss. Viktigt att spelarna mår bra, annars är det svårt att prestera såväl i idrotten som privatlivet. Emil kommer göra comeback redan på söndag. Hoppas verkligen han kan njuta av återkomsten och visa hur duktig han är. Kommer troligen ge en injektion till alla andra spelare också då vi vill på allvar se till att vara med i toppstriden.


TV: Sam Madani gjorde succé i comebacken – förgäves

Svarade för ett hattrick i sin första match sedan återkomsten när nygamla laget Järfälla Bele förlorade mot Djurgården med 4-7.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: