Åstorp/Kvidinge förlorade mot Munka-Ljungby
Montage
Matchrapport

Seger för Munka-Ljungby i toppmötet med Åstorp/Kvidinge

ANNONS

Munka-Ljungby tog en tung seger på bortaplan mot Åstorp/Kvidinge i toppmötet i division 1 södra Götaland herr på onsdagen. Matchen slutade 4-5 (0-0, 2-4, 2-1).

– Två lag som känner på varandra i första perioden och där händer det inte så mycket. I andra är det vi som sätter oss i förarsätet två gånger men Munka vänder tillbaka. Alla mål är typ från max en meter från mål. De är lite hetare eller rättar sagt Gustav Nilsson är lite hetare. I tredje försöker vi gå lite högre men Munka håller i bollen skickligt och spelar av mycket tid. Men till slut hittar vi rätt och får kontakt. När vi sedan plockar målvakt så gör de mål i tom kasse. Men en sista forcering gör att det är närma en kvittering, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper.

Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson tyckte så här om matchen:

– Ja vad ska man säga. En fruktansvärt trött första halva av matchen där inget lag vill spela en framåtlutad innebandy, förväntade mig inte att få hjälp med det av Åstorp men har lite högre krav på oss själva där. Avslutningen blir rafflande och helt plötsligt haglar utvisningarna i slutet när humöret tappas och kontrollen på enskilda situationer tappas. Vi avslutar med spel 6 mot 3 och håller tätt, det visar på vår starka moral och de fina självförtroendet vi besitter just nu. En mycket fin derbyseger!

Därmed har Munka-Ljungby vunnit åtta matcher i rad i division 1 södra Götaland herr.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det Munka-Ljungby som var starkast. Laget vann perioden med 2-4.

Åstorp/Kvidinge reducerade dock till 3-4 genom Otto Carlsson efter 12.24 av matchen.

Munka-Ljungby utökade ledningen på nytt genom William Jönsson med 2.28 kvar i perioden i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Mattias Bremer reducerade dock för Åstorp/Kvidinge med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Gustav Nilsson gjorde fyra mål för Munka-Ljungby. Otto Carlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Åstorp/Kvidinge.

Det här var Åstorp/Kvidinges andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Munka-Ljungbys femte uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Åstorp/Kvidinge ligger på tredje plats medan Munka-Ljungby har andraplatsen. Så sent som den 12 januari låg Munka-Ljungby på sjätte plats i tabellen.

Åstorp/Kvidinge tar sig an Hovshaga i nästa match borta lördag 27 januari 13.00. Munka-Ljungby möter Karlskrona hemma söndag 28 januari 16.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen

Den här artikeln handlar om: