#ibsilly

Han lämnar SSL för allsvenskan

ANNONS

En Jönköpingsspelare har beslutat sig för att byta slutspelsjakt mot SSL-kvaljakt.

Fredrik Bäckman har avslutat sitt SSL-kontrakt med Jönköping i förtid och flyttar tillbaka hem till Göteborg för att spela i allsvenskan med FBC Lerum. Föreningen han spelade för i sju säsonger innan flytten till JIK för en och en halv säsong sedan. 

– Innebandyn har gått minst sagt trögt denna säsongen, och eftersom innebandyn tyvärr påverkar stor del av måendet så kände jag att en nytändning i Lerum var ett bra alternativ. Såklart väldigt tråkigt att lämna alla killarna i laget, men så fick det bli helt enkelt. Var inget lätt val på något sätt, säger Bäckman till Innebandymagazinet.

Efter fem raka matcher med poäng så har Jönköping klättrat i tabellen och med åtta omgångar kvar att spela är det bara en poäng upp till slutspel. I allsvenskan södra ligger Lerum just nu på en fjärdeplats, vilket innebär SSL-kval. Med åtta omgångar kvar där också är det bara tre, två och en poäng ner till en jagande trio som också vill spela SSL-kval. Så Bäckman lämnar en slutspeljakt för att istället jaga en kvalplats.  

– Självklart hade slutspel varit otroligt kul, men SSL-kval med Lerum lockar minst lika mycket om inte mer.

Efter att ha öst in poäng i allsvenskan debuterade Bäckman i SSL som 28-åring ifjol. Första säsongen i Jönköping gick bra och det blev 21 poäng som rookie i världens bästa liga. Men den andra säsongen har inte gått riktigt som Bäckman tänkt sig och det har bara blivit sex poäng på 18 matcher. 

– Jag har inte har kommit upp i den nivån som jag velat. Nästan så man skäms så dåligt det har varit denna säsongen.

Men trots det tillfälliga bakslaget denna säsong så räds inte Bäckman att ge sig på en ny SSL-satsning i framtiden, om han nu inte skjuter upp Lerum till SSL vill säga.  

– Jag känner att jag har flera år kvar på högsta nivå. Just nu är fokus på att vi ska ta oss till kval och så får vi se vart det leder. Men SSL igen är målet.

Tankarna inför den spännande avslutningen med Lerum i allsvenskan?

– Tråkigt svar men ska bara bli otroligt kul att hitta tillbaka glädjen med innebandy igen. Vi ligger på en bra plats inför slutspurten och när vi väl kommer till kval så kommer vi inte vara nöjda där.


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: