Åkersberga IBF förlorade mot FBI Tullinge

Tullinge ny serieledare efter seger mot Åkersberga IBF

Tullinge slog Åkersberga IBF borta med 5-1 (3-0, 1-0, 1-1) och är ny serieledare i division 1 östra Svealand herr efter 15 spelade matcher, två poäng före RA19. Åkersberga IBF ligger på nionde plats i tabellen.

Tullinges sportchef Jacob Ericson kommenterade matchen:

– Grymt bra match från start till mål! Vi visste att Åkersberga är riktigt starka på hemmaplan och att det skulle bli en tuff uppgift. Vi lyckas stå emot deras inledande offensiv och kontrollerar sedan matchen på ett riktigt bra sätt. 3 viktiga poäng!

Segern var Tullinges fjärde på de senaste fem matcherna.

Tullinge spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Anton Andersin och ett mål av Dennis Forsgren. Efter 5.26 i andra perioden slog Rasmus Ekberg till, på pass av André Lindman och gjorde 0-4. Tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen kunde Edwin Klöfver göra 1-4 för Åkersberga IBF.

Tullinge kunde dock avgöra till 1-5 med 10.41 kvar av matchen genom Mattias Andersson.

Tullinge tar sig an Värmdö i nästa match hemma lördag 27 januari 14.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF