Gamla Stan IBK förlorade mot Älvsjö AIK IBF
Montage
Matchrapport

Tionde raka för Älvsjö AIK efter seger mot Gamla Stan

ANNONS

Formen är riktigt bra just nu för Älvsjö AIK. På söndagen kom tionde raka segern i Allsvenskan norra/östra dam, 6-2 (4-0, 2-1, 0-1), borta mot Gamla Stan. Det innebär att Gamla Stan åkte på femte raka förlusten.

– Vi gör en riktigt bedrövlig första halva av matchen där vi ger Älvsjö ett alldeles för stor försprång i målprotokollet och då blir det jobbigt mot ett lag av Älvsjös kaliber. Vi avslutar bra och får ta med oss lärdomen att det gäller att vara med från start i matcherna, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström efter matchen.

Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin:

– Vi genomför matchen på ett kontrollerat och bra sätt. Vi har full kontroll i 2 perioder men i 3:e perioden håller vi inte uppe spelet lika bra. Grunden till vår segersvit är vårt försvarsspel. Vi vågar stå upp och vara aggressiva allt som oftast på grund av att vi har så ett så bra målvaktsspel.

Älvsjö AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Nathalie Gustafsson, ett mål av Anna Monthan och ett mål av Emmy Söder. Älvsjö AIK gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 0-4 till 0-6, målen av Emilia Oldenburg och Nathalie Gustafsson. Målen punkterade matchen.

Gamla Stan reducerade dock till 1-6 genom Emelie Engström med 3.3 kvar att spela av perioden. Gamla Stan reducerade igen efter 4.38 i tredje perioden genom Emilia Dahlquist på pass av Lina Eriksson. 2-6-målet blev matchens sista.

Nathalie Gustafsson gjorde tre mål för Älvsjö AIK.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Gamla Stan på sjunde plats och Älvsjö AIK i serieledning.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Gamla Stan Täby FC i K-Rauta Arena 15.30. Älvsjö AIK tar sig an Umeå City hemma 15.45.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning

Den här artikeln handlar om: