Telge SIBK vann mot Lindås Rasta IBK

Telge SIBK avgjorde tät match mot Lindås i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Telge SIBK och gästande Lindås var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Telge SIBK och vann matchen i Allsvenskan västra/södra dam med 9-4 (3-2, 1-2, 5-0).

– En jämn match i två perioder men där vi i sista perioden verkligen tar tag i det och vinner till slut både rättvist och ganska så komfortabelt, kommenterade Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult.

Lindås tränare Anders Nilsson:

– Vi gör en bra match i 40 minuter men när vi släpper två tidiga mål i tredje perioden så orkar vi inte resa oss igen. En rättvis seger för Telge.

Därmed har Telge SIBK vunnit sex matcher i rad på hemmaplan.

Telge SIBK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Lindås hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Telge SIBK spelade bra i tredje perioden och gick från 4-4 till 9-4 genom mål av Jennifer Ekman, Therese Gustafsson, Felicia Forsmark, Julia Södergren och Molly Dahbo och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.18 kvar att spela.

Felicia Forsmark gjorde ett mål för Telge SIBK och fyra målgivande passningar och Therese Gustafsson stod för fyra mål och ett assist.

Telge SIBK har fyra segrar och en förlust och 31–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindås har tre vinster och två förluster och 26–27 i målskillnad.

Lindås nya tabellposition är sjätte plats, medan Telge SIBK är på andra plats.

Lördag 27 januari möter Telge SIBK Partille D1 borta 14.00 och Lindås möter Bergs IK hemma 14.30.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1