Älvsjö förlorade mot IK Sirius IBK

Sviten håller i sig – Älvsjö förlorade mot Sirius

Matchen i Västertorpshallen blev den åttonde i rad utan seger för Älvsjö när laget mötte Sirius i Allsvenskan norra herr. Slutresultatet blev 4-6 (0-3, 1-0, 3-3).

– Vi går framåt! Första perioden gör vi inte som vi kommit överens om och Sirius straffar oss skoningslöst. I andra gör vi som vi sagt och äger den perioden, men lyckas bara få in en kasse. I tredje är matchen hyffsat jämn, men de får ett försprång på 4 kassar, trots en stark forcering av oss så hinner vi inte ikapp, kommenterade Älvsjös tränare Jonas Gafvelin.

Segern var Sirius sjunde på de senaste nio matcherna.

Sirius spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Kasper Broby och ett mål av Oskar Söderquist. Efter 12.21 i andra perioden slog Mickael Hessedahl till, och reducerade åt Älvsjö. Tredje perioden slutade 3-3 och Sirius vann matchen med 6-4.

Kasper Broby gjorde fyra mål för Sirius.

Resultatet innebär att Älvsjö ligger kvar på tolfte och sista plats och Sirius på tredje plats i tabellen.

Älvsjö tar sig an Sundsvall FBC i nästa match borta söndag 28 januari 16.00. Sirius möter Gävle GIK hemma fredag 26 januari 19.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Skälby vann klart borta mot Sirius Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö