Olofström förlorade mot Skoghall

Skoghall utklassade Olofström på bortaplan

Skoghall dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Olofström i Allsvenskan västra/södra dam med hela 7-0 (3-0, 3-0, 1-0).

– Skönt med lite utdelning idag jämfört med igår. Sen gör Julia en riktigt bra insats i målet så extra kul att få hålla nollan också, kommenterade Skoghalls tränare Toni Walther efter matchen.

Segern var Skoghalls nionde på de senaste tio matcherna.

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Tyra Törnqvist, Charlie Lundström och Frida Swahn. Det skulle komma mer från Skoghall. Skoghall stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 0-3 till 0-6 på bara 9.20. Till slut kom också 0-7-målet genom Frida Swahn som ökade Skoghalls ledning på pass av Amanda Gottebo efter 2.53 i tredje perioden. 0-7-målet blev matchens sista.

Frida Swahn gjorde fyra mål för Skoghall och Amanda Gottebo hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Olofström på sjunde plats och Skoghall i serieledning.

Lördag 27 januari 16.00 spelar Skoghall hemma mot Jönköping.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall