Olofström vann mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Målfest när Olofström krossade Åstorp/Kvidinge i Olofströms Sporthall

ANNONS

Olofström hade inga problem med Åstorp/Kvidinge i division 1 södra Götaland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-4 (5-0, 3-1, 3-3). Olofström fick därmed revansch från senaste mötet, som Åstorp/Kvidinge vann med 5-3.

– Vi gör en mycket bra match idag mot Åstorp/Kvidinge. Vi saknade två av våra centrar och satte ihop en poänggörare-kedja och det var ett lyckat drag. Dom gör 10 av de 11 målen. Nu är vi åter med och slåss om topplaceringarna. Extra plus till superfemman med Jonathan Torikka (4+4), Hugo Karlsson (3+2), Alexander Zoric (0+3), Robin Mourojärvi (1+0) och Olof Rosenberg (1+0), kommenterade Olofströms tränare Markku Torikka.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper:

– De får ju matchen precis dit de vill, tar ledningen i powerplay och sedan trycker de dit fyra bollar på fem minuter och där är matchen så gott som över. De vinner den fysiska kampen och vi har problem med deras diagonalspel. Olofström är riktigt bra idag och framförallt deras första femma var riktigt vass men det är bara bryta ihop ikväll och sedan på det imorgon igen. Lägga detta bakom oss och titta framåt. Derby mot Munka på onsdag och sedan serieledarna Hovshaga på lördag så vi har en viktig vecka framför oss.

Olofström spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Jonathan Torikka, två mål av Hugo Karlsson, ett mål av Olof Rosenberg och ett mål av Filip Ekdahl. Det var bara början för Olofström. Olofström var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 8-1.

Tredje perioden slutade 3-3 och Olofström vann matchen med 11-4.

Jonathan Torikka gjorde fyra mål för Olofström och spelade dessutom fram till fyra mål, Hugo Karlsson stod för tre mål och två assists och Alexander Zoric hade tre assists.

Olofström har tre segrar och två förluster och 44–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Åstorp/Kvidinge har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 28–26 i målskillnad.

Olofströms nya tabellposition är fjärde plats, medan Åstorp/Kvidinge är på andra plats.

Torsdag 25 januari 20.00 spelar Olofström borta mot Genarp. Åstorp/Kvidinge möter Munka-Ljungby hemma i Arena Åstorp onsdag 24 januari 19.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: