IBF Falun Utveckling vann mot Sundsvalls IBF
Montage
Matchrapport

Maja Medelbergs mål räckte inte när Sundsvalls IBF föll mot IBF Falun Utveckling

ANNONS

Sundsvalls IBF räckte inte till mot IBF Falun Utveckling på bortaplan i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen på söndagen slutade 4-1 (2-0, 0-1, 2-0) till IBF Falun Utveckling.

Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund kommenterade matchen:

– En riktigt tung förlust, men gör man ett mål framåt är det svårt att vinna innebandymatcher. Vi gör en svag första period men sedan svarar tjejerna upp fantastiskt bra och dominerar fullständigt i 40 minuter. Tyvärr är vi inte tillräckligt bra på att förvalta chanserna i dagens match men spelmässigt var vi det klart bättre laget.

I början av matchen var IBF Falun Utveckling starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Sofia Östman och Julia Holm. Efter 17.31 i andra perioden nätade Maja Medelberg, på pass av Selina Stolt och reducerade åt Sundsvalls IBF. I tredje perioden gjorde IBF Falun Utveckling 3-1 efter 5.08 genom Jennifer Boström-Fors. Och med bara 49 sekunder kvar satte Cajsa Lindén avgörande 4-1.

IBF Falun Utveckling har tre segrar och två förluster och 17–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sundsvalls IBF har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 17–22 i målskillnad.

IBF Falun Utveckling ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Sundsvalls IBF är på tredje plats.

I nästa match möter Sundsvalls IBF Tyresö Trollbäcken hemma på lördag 27 januari 13.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: