Julia Croneld låg bakom det mesta under söndagens match.
SSL (Dam)

Komfortabel seger för Täby

Lockerud Mariestad föll ner på nedflyttningsplats efter poängtappet.

Lockerud Mariestad fick en tuff match mot tabelltrean Täby under söndagseftermiddagen. Efter 20 spelade minutrar var det 0-0 i första periodpausen, men efter det började målen komma. Det tog bara 24 sekunder in i den andra perioden innan Hanna Nordstrand satte 1-0 till gästerna. Tätt inpå kom också 2-0 via Julia Croneld. Lockerud Mariestad kunde komma tillbaka lite genom att reducera, men innan perioden var över stod det 1-3 på resultattavlan. Sista perioden präglas av några utvisningar och återigen två mål av bortalaget som kommer tätt inpå varandra hallvägs in i perioden. Matchens 1-4 mål gjordes av Julia Croneld, som samtidigt fullbordade ett hattrick. Sista målet gjordes av Hanna Nordstrand, som därmed blev tvåmålsskytt i matchen. Slutresultatet blev 1-5.

Täbys tränare Richard Wellsmo kommenterade matchen såhär i Expressens sändning:

–Jag tycker den (prestationen) är bra i väldigt många delar. Jag tycker att Lockerud är bättre än tabelläget visar, så det är inte helt lätt att komma hit och ta tre poäng.

Ett pressat Lockerud ligger nu lågt nere i tabellen. Formen under den senaste tiden har inte varit bra. Senaste gången Lockerud tog poäng var borta mot Warberg den 17 december och senaste gången man vann var hemma mot Kalmarsund den 19 november(!), vilket innebär att man inte vunnit i serien på över två månader nu.

Lockerud tar sig an Pixbo Wallenstam på bortaplan i nästa omgång. Matchen spelas nästa söndag klockan 16.00. Täby möter Malmö FBC på bortaplan på lördag klockan 15.00.

TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre