Jönköping vann mot Katrineholm

Jönköpings fina svit håller i sig efter 6-2 mot Katrineholm

6-2 (2-0, 2-0, 2-2) blev resultatet när Jönköping och Katrineholm möttes i Jönköpings Idrottshus på söndagen. I och med detta har Jönköping fyra raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

Katrineholms tränare Andreas Sjöberg:

– Vi gör det bra i försvaret i stora delar av matchen och har tålamodet. Vi släpper tyvärr till Jönköping i lägen där vi tappar boll i uppspelet och en spelvändning blir till deras fördel. Slutresultat tycker vi inte speglar matchbilden även fast Jönköping har mycket av bollen. Vi har flertalet lägen men skjuter för mycket utanför eller i täck.

Jönköping startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Moa Schönning och Nelly Flodin. Jönköping gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Moa Schönning och Alicia Zälle. Jönköping gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 4-0 till 6-0, målen av Moa Schönning och Elin Durling. Målen punkterade matchen.

Sofie Cederlind och Ebba Myllyvainio reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Katrineholm. Jönköping tog därmed en säker seger.

Jönköpings Moa Schönning gjorde tre mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Jönköping i serieledning och Katrineholm på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Jönköping Skoghall i Hammarö Arena 16.00. Katrineholm tar sig an Olofström hemma 18.00.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Seger för Katrineholm borta mot Skoghall