Gävle GIK förlorade mot IBK Dalen

IBK Dalen vinnare mot Gävle GIK – avgjorde i förlängningen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut IBK Dalen avgöra den jämna matchen borta mot Gävle GIK i Allsvenskan norra herr. Slutresultatet blev 5-6 (0-2, 1-2, 4-1, 0-1). Stor matchhjälte 28 sekunder in i förlängningen blev Alexander Hedlund som stod för det avgörande målet.

– En väldigt bra och jämn innebandymatch med två ansikten, dalen bäst första 30 vi sista 30, men det är jämnt hela vägen. Effektiviteten går upp och ner, skön upphämtning dock, kommenterade Gävle GIK:s tränare Viktor Matsenius.

IBK Dalens tränare Linn Lundström:

– Vi gör en bra insats idag, en insats som gott och väl hade kunnat räcka till tre poäng, men vi tar med oss en del lärdomar och i stort känslan av en bra prestation.

IBK Dalen startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom ett mål av Vilmer Åsenstam. IBK Dalen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-4.

Gävle GIK hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

IBK Dalens Alexander Hedlund stod för tre poäng, varav två mål.

Gävle GIK har tre vinster och två förluster och 33–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan IBK Dalen har fyra vinster och en förlust och 36–31 i målskillnad. Det här var Gävle GIK:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även IBK Dalens andra uddamålsseger.

Det här betyder att Gävle GIK ligger på nionde plats i tabellen, och att IBK Dalen leder serien.

Gävle GIK tar sig an Sirius i nästa match borta fredag 26 januari 19.00. IBK Dalen möter Järfälla Bele hemma söndag 28 januari 17.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö