Storvreta vann mot Örnsköldsvik IBF

Formstarka Storvreta tog ännu en seger

Storvreta fortsätter starkt i Allsvenskan norra/östra dam. När laget mötte Örnsköldsvik IBF hemma i IFU Arena Gibon på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 9-4 (2-1, 3-2, 4-1). I och med detta har Storvreta fyra segrar i rad.

Därmed har Storvreta vunnit sju matcher i rad på hemmaplan.

Storvreta var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Även i andra perioden var det Storvreta som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Storvreta ökade ledningen till 6-3, på nytt genom Jonna Vuontisvaara efter 9.38 i tredje perioden.

Örnsköldsvik IBF reducerade dock till 6-4 genom Frida Tjärnström efter 10.54 av matchen.

Storvreta stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 6-4 till 9-4 på bara 5.39. Storvreta tog därmed en klar seger.

Storvretas Jonna Vuontisvaara stod för tre mål och två assists, Amanda Ljunggren gjorde ett mål och två målgivande passningar och Charlotte Bravo gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Storvreta på andra plats och Örnsköldsvik IBF på sjätte plats.

I nästa match, lördag 27 januari, har Storvreta IBF Dalen borta i Umeå Energi Arena 14.00, medan Örnsköldsvik IBF spelar hemma mot Nacka Wallenstam 18.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka