IBF Falun Utveckling vann mot Sundsvall FBC

Förlängningsseger för IBF Falun Utveckling mot Sundsvall FBC

IBF Falun Utvecklings väg till seger mot Sundsvall FBC hemma i Allsvenskan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (2-1, 0-1, 2-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Gustav Voxheden innan Lukas Sjöblom avgjorde.

– Otroligt viktigt. Vi spelar bra, disciplinerat i försvarszon och skapar mycket farliga lägen i våra vändningar. Viktigt seger mot ett topplag i serien, kommenterade IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh.

Lukas Sjöblom blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 3.08 in i förlängningen.

Med det tog hemmalaget IBF Falun Utveckling en skön revansch, eftersom Sundsvall FBC vann senaste mötet lagen emellan med hela 9-3.

IBF Falun Utveckling har skapat en skön vinnarkänsla i Guide Arena. Segern mot Sundsvall FBC betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Sundsvall FBC inledde bäst och tog ledningen genom William Johansson efter 4.00, men IBF Falun Utveckling kvitterade genom Lukas Rosenklint. Och IBF Falun Utveckling hann också ta ledningen, genom Nils Svanholm. Efter 3.51 i andra perioden slog Christoffer Johansson till, och kvitterade för Sundsvall FBC. Sundsvall FBC gjorde 2-3 genom Oliver Bodén efter 1.35 i tredje perioden.

IBF Falun Utveckling kvitterade till 3-3 genom Lukas Rosenklint efter 9.35 av matchen.

Efter 14.36 gjorde Sundsvall FBC 3-4 genom Joel Vågeteg.

IBF Falun Utveckling gjorde 4-4 genom Gustav Voxheden med 1.50 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 3.08 innan IBF Falun Utveckling också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Lukas Sjöblom, framspelad av Emil Hedström.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, IBF Falun Utveckling med 29–28 och Sundsvall FBC med 30–24 i målskillnad. Det här var IBF Falun Utvecklings femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Sundsvall FBC:s andra uddamålsförlust.

IBF Falun Utveckling stannar därmed på åttonde plats, och Sundsvall FBC på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match möter IBF Falun Utveckling Tyresö Trollbäcken borta och Sundsvall FBC möter Älvsjö hemma. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC