Fagerhult Habo vann mot Nilsby

Fagerhult Habo slog Nilsby efter Alexander Svenssons dubbel

Det blev Fagerhult Habo som gick segrande ur mötet med Nilsby i Allsvenskan södra herr på hemmaplan, med 5-4 (4-3, 1-0, 0-1).

– Nervös start där båda lagen visste vad som stod på spel. Vi har mycket energi och får med oss matchbilden dit vi vill. En liten ”svacka” när de får ha ledningen i första perioden, men annars bra. Otroligt stolt över killarna efter en sådan här vecka, att ställa om som vi gjort. Svårt att klaga när vi också släpper in 1 mål på sista 40 minuterna, kommenterade Fagerhult Habos assisterande tränare Francisco Haraldsson.

I första perioden var det Fagerhult Habo som var starkast. Laget vann perioden med 4-3.

Efter 9.46 i andra perioden slog Alexander Svensson till ännu en gång, framspelad av Alexander Snäll och gjorde 5-3. 5.40 in i tredje perioden nätade Nilsbys Filip Nilsson på pass av Christoffer Nilsson och reducerade för Nilsby. Fler mål än så blev det inte för Nilsby.

Förlusten var Nilsbys andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Fagerhult Habo nu ligger på nionde plats i tabellen, och Nilsby är på elfte plats.

Nästa motstånd för Fagerhult Habo är Hovslätt. Lagen möts fredag 26 januari 19.00 i Habo Arena. Nilsby tar sig an Strängnäs hemma söndag 28 januari 14.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit