Sandvikens AIK vann mot Alunda IBF

Äntligen seger för Sandvikens AIK mot Alunda

Det blev fyra förluster i rad för Sandvikens AIK i division 1 västra Svealand herr. Men hemma mot Alunda kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Arena Jernvallen slutade 4-2 (1-0, 1-1, 2-1).

Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström kommenterade matchen:

– En otrolig skön och viktig 3-poängare, vi för matchen som väntat mot ett lågt stående Alunda. Vi avgör i powerplay i slutet av matchen vilket var extra skönt, sedan kämpar vi ner Alunda i deras avslutande powerplay. Jag gläds med killarna som längtat efter en 3-poängare. Ny träningsvecka väntar och match kommande helg mot serieledarna Vaksala.

Sandvikens AIK tog ledningen efter 14.30, genom Sigge Kärnström framspelad av Adam Ström. Efter 14.31 i andra perioden nätade Samuel Ek, på pass av Filip Dahl och kvitterade för Alunda.

Sandvikens AIK:s Isak Johansson gjorde 2-1 efter 18.34 framspelad av Pom Elg.

Alunda kvitterade till 2-2 efter 4.39.

17.08 in i tredje perioden nätade Sandvikens AIK:s Olle Ström framspelad av Albin Norin och gav laget ledningen för Sandvikens AIK.

Sandvikens AIK punkterade matchen med ett 4-2-mål med 13 sekunder kvar att spela på nytt genom Olle Ström på pass av Kalle Hagsjö. 4-2-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Sandvikens AIK är kvar på åttonde plats, och Alunda stannar på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Sandvikens AIK är Vaksala. Lagen möts lördag 27 januari 13.00 i IFU Arena Gibon.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0