IBK Luleå förlorade mot AIK

AIK har fem raka segrar – vann mot IBK Luleå med 8-5

AIK är i bra form just nu. På söndagen kom seger nummer fem i rad, efter 8-5 (3-3, 1-1, 4-1) borta mot IBK Luleå. Det innebär också att IBK Luleå har elva raka förluster i Allsvenskan norra/östra dam.

– Det var en jämn match de första två perioderna. AIK hade längre anfall än oss men chansmässigt var det jämnt, resultatmässigt likaså. I tredje perioden tog vi först ledningen för att sedan Inte orka stå upp i försvaret och de kunde göra några enkla mål som avgjorde matchen, tyckte IBK Luleås tränare Roger Ehlin, efter matchen.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Efter 9.04 i andra perioden slog Vanja Elmén till, framspelad av Hanna Sehlberg och kvitterade för IBK Luleå. I tredje perioden var det AIK som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 8-5.

Madeleine Öhrn och Hanna Knutsson gjorde ett mål och två assist var för AIK.

Det här betyder att IBK Luleå är kvar på åttonde och sista plats, och AIK stannar på fjärde plats, i tabellen.

Lördag 27 januari spelar IBK Luleå borta mot Alunda 14.30 och AIK mot RIG Umeå hemma 15.00 i Råstaparkhallen.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå