Tyresö Trollbäcken IBK vann mot IBF Dalen

Tyresö Trollbäcken vinnare mot IBF Dalen – avgjorde i förlängningen

Tyresö Trollbäckens väg till seger mot IBF Dalen hemma i Allsvenskan norra/östra dam blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (1-2, 1-1, 3-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Lina Holmqvist gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Tyresö Trollbäcken.

– Vi spelar framåtlutat hela matchen och ville ta tre viktiga poäng. Det blev två. Jag är stolt över hur laget agerar med kniven mot strupen. Ny match imorgon, kommenterade Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman.

IBF Dalens tränare Tomas Andersson tyckte så här om matchen:

– En jämn tajt och fysisk match som kunde sluta hur som helst. Vi börjar bäst och leder rättvist, blir lite försiktiga och Tyresö kan ta över. Vi hinner med att ta ledningen ytterligare en vända innan det till slut blir sudden. Väl i sudden har vi chanser att avgöra men det blev Tyresö som hade marginalerna med sig idag.

IBF Dalen startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Lina Nyby och Tilde Blömer innan Tyresö Trollbäcken svarade och gjorde 2-1 genom Rebecka Risberg. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 2-3.

I tredje perioden var det i stället Tyresö Trollbäcken som hade greppet. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 3.53 innan Tyresö Trollbäcken också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Lina Holmqvist, på pass av Thea Ernberg.

Tyresö Trollbäckens Thea Ernberg hade tre assists och Lina Holmqvist stod för två mål och ett assist.

Förlusten var IBF Dalens andra uddamålsförlust.

För Tyresö Trollbäcken gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan IBF Dalen är på fjärde plats.

Söndag 21 januari spelar Tyresö Trollbäcken hemma mot IBK Dalen 14.15 och IBF Dalen mot Nacka Wallenstam borta 13.00 i Ormingehallen.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien