Lerum möter Strängnäs på bortaplan under helgen.
Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan (Herr)

Topp 5: Helgens hetaste matcher i allsvenskan herr

ANNONS

Höjdpunkterna att se framemot under helgens allsvenskan på herrsidan.

Lördag 12.00: RIG Umeå-Skälby (Norra)

RIG kommer senast från att slå Tyresö på bortaplan samtidigt som Skälby slog Järfälla Bele i förra omgången. Första mötet mellan RIG och Skälby slutade 5-4 till Skälby och därför finns det stor chans att bli en lika jämn match i Umeå. RIG jagar fler poäng för att klara kontraktet i allsvenskan och Skälby som kanske till och med överraskat lite denna säsong ligger nog gärna kvar på säker mark i tabellen.

Lördag 15.00: Strängnäs-Lerum (Södra) 

Ett toppmöte där en poäng skiljer lagen. Båda lagen har ungefär lika långt till andraplatsen som till femte platsen i tabellen. Tre poäng i denna match kommer därför betyda en del. Strängnäs gick vinnande ur det första mötet lagen emellan och ett hemmastarkt Strängnäs kommer nu få möta ett Lerum som är starka på bortaplan.

Lördag 17.00: Lillån-Höllviken (Södra)

Denna match blir en bra möjlighet för Lillån att börja ta poäng på hemmaplan igen. Lillån tog en uddamålsseger på bortaplan mot Höllviken i första mötet och nu vill Lillån närma sig Höllviken som ligger på en sjätteplats. Höllviken blickar upp mot uppflyttningsslutspelet och en vinst här skulle bidra en hel del.

Söndag 16.00: Fagerhult Habo-Nilsby (Södra)

Ett bottenmöte med ett lag som är väldigt formsvaga just nu och ett lag som kanske är påväg ur den dåliga formen. Nilsby har hittat tillbaka lite genom att inleda 2024 med två vinster. Före det kommer Nilsby från en väldigt dålig period, något som liknar Fagerhult Habos nuvarande situation. Detta blir en viktig match för att ta sig från nedflyttningsplats.

Söndag 17.00: Gävle-Dalen (Norra)

Sett till tabellen är det visserligen botten mot toppen, men jag har svårt att se att det kommer bli en allt för ojämn match. Lagen möttes förra året i SSL och det var trots allt Gävle som slutligen drog med sig Dalen ner i allsvenskan förra säsongen. Gävle vann båda matcherna mot Dalen under förra säsongen och trots att Dalen vann 10-4 senast lagen möttes så tror jag det kommer bli en betydligt jämnare match i Gävle.


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: