Storvreta vann mot Sundsvalls IBF
Montage
Matchrapport

Storvreta segrade i toppmötet mot Sundsvalls IBF

ANNONS

Det var toppmatch i Allsvenskan norra/östra dam under lördagen när Storvreta tog emot tredjeplacerade Sundsvalls IBF. Storvreta vann matchen med 8-4 (2-0, 3-1, 3-3).

– Tycker vi gör en ganska stark prestation och hittar en väg att vinna. Inledningen på matchen är bra och i andra perioden får vi träff på framförallt omställningsspelet. Sedan känns det lite onödigt när vi tillåter de att krypa lite närmare i målprotokollet i tredje. Men starkt att vi ändå håller ihop det och tar tre viktiga poäng, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund tyckte så här om matchen:

– Efter första perioden låg vi under med två mål trots att vi spelmässigt gör en bra period tycker vi själva. I andra perioden förlorar vi matchen då vi inte är lika påslagna defensivt och tar sämre beslut med boll. I tredje perioden matchar vi hårdare och gör en riktigt bra period. Vi reducerar till 6-4 och har sedan två bollar i målramen innan Storvreta avgör. Olivia Isaksson gör en riktigt bra insats och visade vägen när vi började upphämtningen. Idag räckte det inte hela vägen men nu laddar vi om inför Falun imorgon.

Segern var Storvretas åttonde på de senaste nio matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

I början av matchen var Storvreta starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Amanda Ljunggren. Storvreta hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.38 genom Felicia Andersson, och gick upp till 4-0 innan Sundsvalls IBF svarade.

Till slut blev det 5-1 till Storvreta. Tredje perioden slutade 3-3 och Storvreta vann matchen med 8-4.

Storvretas Amanda Ljunggren stod för fyra mål och två assists, Charlotte Bravo gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Felicia Andersson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Olivia Isaksson gjorde tre mål och en assist för Sundsvalls IBF.

Det här betyder att Storvreta är kvar på andra plats, och Sundsvalls IBF stannar på tredje plats, i tabellen.

Söndag 21 januari spelar Storvreta hemma mot Örnsköldsvik IBF 13.00 och Sundsvalls IBF mot IBF Falun Utveckling borta 11.15 i Guide Arena.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka

Den här artikeln handlar om: