IK Zenith förlorade mot Skoghall

Skoghall ny serieledare efter 11-2 mot Zenith

Det blev 11-2 (3-0, 3-0, 5-2) borta för Skoghall mot Zenith i lördagens match. Därmed är laget serieledare i division 1 västra Götaland herr, två poäng före Lindås, efter 15 spelade matcher. Zenith ligger på elfte plats i tabellen.

I och med detta har Skoghall hela 14 raka segrar i division 1 västra Götaland herr.

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Sebastian Nyborg, Andreas Jansson och Henrik Österås. Det var bara början för Skoghall. Skoghall var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-6.

Skoghall hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.06 genom Oskar Thorén, och gick upp till 1-8 innan Zenith svarade.

Slutresultatet blev 2-11 i Skoghalls favör.

Skoghalls Andreas Jansson stod för fyra poäng, varav tre mål och Adam Rundqvist gjorde ett mål och två assist.

Zenith tar sig an Lindås Rasta i nästa match borta lördag 27 januari 17.30. Skoghall möter samma dag 13.00 Träslövsläge hemma.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust