RIG Umeå förlorade mot Skälby
Montage
Matchrapport

Skälbys fina svit håller i sig efter 3-1 mot RIG Umeå

ANNONS

Skälby fortsätter starkt i Allsvenskan norra herr. När laget mötte RIG Umeå borta i Thoren Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-1 (2-0, 0-0, 1-1). I och med detta har Skälby fem segrar i rad.

– Umeå borta en tidig lördag är aldrig lätt, och det visste vi på förhand. Men vi hittar sätt att vinna matcher på de senaste omgångarna innan uppehållet, även fast det inte är den vackraste innebandyn idag. Vi visar på en stark laginsats som vi har byggt nu över en längre tid. RIG bjuder inte upp till vals men vi gör det vi ska och åker hem med tre poäng, kommenterade Skälbys assisterande tränare Elmar Gudbrandsson.

RIG Umeås tränare John Edström tyckte så här om matchen:

– En tight match med ganska få målchanser. Tycker vi skapar tillräckligt för att göra något mer mål, men oskärpa i sista tredjedelen gör att vi förlorar matchen!

I början av matchen var Skälby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Lukas Ohlsson och Mattias Lindfors.

Andra perioden blev mållös. Efter 10.51 av matchen kunde Victor Jensen göra 1-2 för RIG Umeå.

Skälby kunde dock avgöra till 1-3 med 8.59 kvar av matchen genom Axel Rutström.

RIG Umeå stannar därmed på nionde plats, och Skälby på femte plats, i tabellen.

RIG Umeå tar sig an Djurgården i nästa match borta söndag 28 januari 15.00. Skälby möter samma dag 13.00 Visby hemma.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby

Den här artikeln handlar om: