Växjö IBK spelade lika mot Skoghall
Montage
Matchrapport

Oavgjort toppmöte mellan Växjö IBK och Skoghall

ANNONS

Det blev oavgjort, 3-3 (1-0, 1-3, 1-0, 0-0), i matchen mellan de båda topplagen i Allsvenskan västra/södra dam, Växjö IBK och gästande Skoghall, på lördagen.

– Det var en jämn match med många duellspel som faktiskt Skoghall vann överlägset. Jag uppskattar att vi kunde återkomma till matchen i tredje period men ändå hade de flera målchanser att avgöra matchen. Slutligen är vi jättenöjda med 1p och vi tackar Skoghall för matchen, tyckte Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek, efter matchen.

Skoghalls tränare Toni Walther:

– Vi gör en bra prestation men tyvärr så vill inte målen ramla in idag. Sett till antalet målchanser så borde vi göra 10 mål idag. Men så är sporten, deras målvakt gör en bra insats också.

Det var åttonde matchen i rad utan förlust för Växjö IBK.

Växjö IBK började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.19 slog Stina Agermark till på pass av Ellinor Falck. Skoghall vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 i andra perioden inom bara 4.07.

Växjö IBK reducerade dock till 2-3 genom Hannah Möller efter 10.47 av perioden. 16.25 in i tredje perioden slog Cajsa Engdahl till framspelad av Lou Thestrup och kvitterade för Växjö IBK.

Förlängningen blev mållös.

Skoghalls Frida Swahn stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Växjö IBK:s andra oavgjorda match den här säsongen.

Växjö IBK ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Skoghall leder serien.

Växjö IBK tar sig an GS 86 i nästa match hemma söndag 21 januari 12.00. Skoghall möter samma dag 17.00 Olofström borta.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: