Lund Elit vann mot Kalmarsund

Lund Elit avgjorde tät match mot Kalmarsund i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Lund Elit och gästande Kalmarsund var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Lund Elit och vann matchen i Allsvenskan södra herr med 5-3 (1-1, 1-1, 3-1).

– Oerhört skönt att vara tillbaka på vinnarspåret idag, vi får bättre stäm på försvarspelet idag vilket är skönt. Framåt är de bra bitvis, när vi sätter fart på fötter och bollen så skapar vi. Känns som att vi har rätt bra kontroll och oerhört skönt när vi gör ett ryck i sista perioden. Vi krigar, det definitiva avgörandet kom när vi sätter 5-3 i öppen kasse, tyckte Lund Elits assisterande tränare Jakob Ericson, efter matchen.

Första perioden var jämn. Kalmarsund inledde bäst och tog ledningen genom Cazper Millard efter 4.12, men Lund Elit kvitterade genom Jack Lawesson efter 11.45. Lund Elit gjorde 2-1 genom Hannes Karlsson efter 8.23 i andra perioden.

Med 2.49 kvar att spela av perioden kunde Viktor Ojala göra 2-2 för Kalmarsund. Lund Elit tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.12 genom Karl-Gustav Askanius Blauert, och gick upp till 4-2 innan Kalmarsund svarade.

Slutresultatet blev 5-3 i Lund Elits favör.

Det här betyder att Lund Elit ligger på sjätte plats i tabellen, och Kalmarsund är på nionde plats.

Lund Elit tar sig an Warberg i nästa match borta söndag 28 januari 16.00. Kalmarsund möter Partille hemma lördag 27 januari 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit