Timrå IBC vann mot Gimonäs Umeå IF

Klar seger för Timrå – vann med 10-5 mot Gimonäs Umeå

Timrå tog en enkel seger mot Gimonäs Umeå hemma i Timrå Sporthall i division 1 Norra herr. Laget dominerade matchen, som slutade 10-5 (2-2, 4-1, 4-2).

– Först och främst en stor portion med beröm till vårt sätt att spela försvarsspel idag. Med när vi ändrar lite lite i formationerna i mitten av andra så får vi lite bättre träff offensivt. Många som knyter näven känns det som och steppar upp sitt spel andra halvan. Plus till Noah som äger större delen av defensiv zon idag och även gör något viktigt mål, kommenterade Timrås tränare Kristoffer Asp efter matchen.

Timrå tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Simon Lindstedt framspelad av Erik Byrinder.

Gimonäs Umeå kvitterade till 1-1 efter 15.23, när Jonathan Paulsson-Smedborn hittade rätt på pass av Jack Frid.

Timrå tog ledningen på nytt efter 16.38, när Jesper Brundin fick träff på pass av Edvin Lindholm.

Gimonäs Umeå kvitterade till 2-2 efter 16.59, återigen genom Jonathan Paulsson-Smedborn framspelad av Tim Jangenmalm.

I andra perioden var det Timrå som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Timrå var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 10-5.

Timrås Hampus Strömberg hade tre assists, Erik Byrinder gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Noah Dahlström stod för två mål och ett assist.

Timrå ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Gimonäs Umeå ligger på sjunde plats.

Timrå tar sig an Thorengruppen 2 i nästa match hemma lördag 27 januari 13.00. Gimonäs Umeå möter Bergnäset hemma söndag 28 januari 13.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom Linus Wallin i målform – Timrå vann mot Skellefteå Utv