Rasbo vann mot Kais Mora

Kais Mora förlorare efter förlängning mot Rasbo

Kais Mora räckte nästan hela vägen borta mot Rasbo i division 1 västra Svealand herr. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 8-7 (1-2, 2-2, 4-3, 1-0).

Kais Moras tränare Peter Wallin kommenterade matchen:

– Killarna gör en bra insats men åter igen så är vi lite för ineffektiva. Eloge till att de inte tappar humöret. Får väl konstatera att spelar man på denna nivå så kan det ibland bli så här. Var nog en rolig match att se på för det hände saker hela tiden.

Christoffer Gustafsson stod för Rasbos avgörande mål 1.33 in i förlängningen.

I första perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 1-2.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Rasbo förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter ordinarie speltid var 7-7.

I förlängningen tog det 1.33 innan Rasbo också avgjorde till 8-7. Stor matchhjälte blev Christoffer Gustafsson, på pass av Oliver Raudasoja.

Kais Moras Daniel Simons-Pettersson stod för fyra poäng, varav två mål och Max Junell-Simonsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Oliver Raudasoja gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Rasbo.

Förlusten var Kais Moras fjärde uddamålsförlust.

Kais Mora ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Rasbo är på tredje plats.

I nästa omgång har Kais Mora Björklinge hemma i Idre Fjäll Arena, söndag 28 januari 16.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen