Huddinge IBS förlorade mot Lindås Rasta IBK

Justina Eliasson tvåmålsskytt för Lindås i segern mot Huddinge IBS

Lindås vann mötet med Huddinge IBS borta med 6-5 (3-1, 1-0, 2-4) på lördagen i Allsvenskan västra/södra dam.

Lindås tränare Anders Nilsson kommenterade matchen:

– En match som blir alldeles för spännande. Tycker vi har bra kontroll på matchen i 50 minuter men sedan blir vi lite stressade när de gör 3-6 och börjar slänga in alla bollar på mål. Vi kunde avslutat bättre men förutom sista 10 gör vi en väldigt stabil match och vinner rättvist sett över hela matchen.

Lindås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Efter 3.48 i andra perioden slog Linnea Wallberg till, framspelad av Elin Nilsson och gjorde 1-4. Lindås startade också tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 1-5-ledning. Men Huddinge IBS svarade och gjorde 2-5.

Därefter var det dock Lindås som avgjorde. Laget gjorde 2-6 med elva minuter kvar att spela genom Ellen Norrfjärd på pass av Elin Nilsson. Huddinge IBS hann få in tre mål i slutet och slutresultatet blev 5-6.

Justina Eliasson gjorde två mål för Lindås och spelade fram till ett mål. Emelie Lindström stod för tre poäng, varav två mål för Huddinge IBS.

Huddinge IBS har två vinster, en oavgjord och två förluster och 23–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lindås har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 26–22 i målskillnad. Det här var Lindås andra uddamålsseger.

Det här betyder att Huddinge IBS ligger på fjärde plats i tabellen, och Lindås är på femte plats.

Söndag 21 januari spelar Huddinge IBS hemma mot Lindome 12.00 och Lindås mot Telge SIBK borta 14.00 i Västergård Arena.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent