Nacka Wallenstam förlorade mot IBK Dalen

IBK Dalen vann toppmötet mot Nacka Wallenstam med 9-2

IBK Dalen tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Nacka Wallenstam i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen med 9-2 (3-0, 3-1, 3-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

IBK Dalens tränare Caroline Stattin om matchen:

– En väldigt rolig match med högt tempo och mycket närkamper. Där vi i både den första och andra perioden kontrollerar matchen mer efter 10 minuter och spelar väldigt fint med boll. Matchen igenom är vi aggressiva i vårt försvarsspel och vinner bollen snabbt. Härlig seger och 3 poäng. Bara ladda om till matchen imorgon mot Tyresö.

Det här innebär att IBK Dalen nu har 13 segrar i följd i Allsvenskan norra/östra dam.

IBK Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Hanna Kristoffersson och ett mål av Linnéa Bäckström. Det skulle komma mer från IBK Dalen. IBK Dalen var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 1-6.

IBK Dalen vann också tredje perioden 1-3 och matchen med hela 9-2.

IBK Dalens Hanna Kristoffersson stod för fyra poäng, varav två mål, Emma Sarkkinen gjorde två mål och spelade fram till ett mål, Rut Marklund gjorde ett mål och två assist och Linnéa Bäckström gjorde två mål och ett assist.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Nacka Wallenstam på tredje plats och IBK Dalen i serieledning.

Nacka Wallenstam tar sig an IBF Dalen i nästa match hemma söndag 21 januari 13.00. IBK Dalen möter samma dag 14.15 Tyresö Trollbäcken borta.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka