Partille förlorade mot Hovslätt

Hovslätt kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Hovslätts väg till seger mot Partille borta i Allsvenskan södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Hovslätt avgöra till 7-6 (1-2, 2-2, 3-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Wille Knuthas innan Vilgot Kronstrand avgjorde.

– Intensiv match med en hel del chanser åt båda håll! Riktigt surt att de kommer ikapp just innan slutsignalen med 2 mål i 6 mot 5. Men i det stora hela får vi vara nöjda med poäng. En klart bättre prestation från oss om man jämför med de 2 senaste matcher så det tar vi med oss, kommenterade Partilles tränare Ricard Carlsson.

Hovslätts tränare Max Gustafsson om matchen:

– Partille gör en bra match i erkänt svåra Partillebohallen. Vi har svårt att komma in i matchen, men visar fin moral sista minuterna och vänder matchen. Skönt med seger!

Segermålet för Hovslätt stod Vilgot Kronstrand för 4.43 in i förlängningen.

I och med detta har Hovslätt hela sex raka segrar i Allsvenskan södra herr, och har sju raka segrar på bortaplan.

Partille startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Simon Johansson och Albin Jansson innan Hovslätt svarade och gjorde 2-1 genom Wille Knuthas. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det i stället Hovslätt som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 4.43 innan Hovslätt också avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Vilgot Kronstrand.

Partilles Patrik Malmström stod för två mål och tre assists. Adam Bäck gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Hovslätt.

Det här var Partilles femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hovslätts andra uddamålsseger.

Partilles nya tabellposition är sjunde plats, medan Hovslätt leder serien.

Partille tar sig an Kalmarsund i nästa match borta lördag 27 januari 14.00. Hovslätt möter Fagerhult Habo borta fredag 26 januari 19.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Partille tog revansch på Strängnäs