Lillån IBK förlorade mot Höllviken

Höllviken avgjorde tät match mot Lillån IBK i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Lillån IBK och gästande Höllviken var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Höllviken och vann matchen i Allsvenskan södra herr med 7-4 (0-2, 3-1, 4-1).

Höllvikens tränare Stefan Prim:

– En otroligt dålig första period där egentligen det mesta gick fel. Efter ett snack i pausen rycker vi upp oss och gör en helt okej andra period som vi vinner med 3-1. I sista perioden står det och väger lite tills vi kontrar in 4-3 genom nyförvärvet Clemedtson. Efter det är vi storleken större och kan gå ifrån. Stort plus till våra special teams som ser bättre och bättre ut.

I början av matchen var Lillån IBK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Villiam Ronnergård och Isac Hjelm. Höllviken förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Även i tredje perioden var det Höllviken som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och matchen med 7-4.

Johannes Wilhelmsson gjorde två mål för Höllviken och spelade dessutom fram till två mål och Isac Olsson Ferm stod för tre poäng, varav två mål.

Höllviken ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Lillån IBK är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Lillån IBK FBC Lerum i Lerum Arena 14.00. Höllviken tar sig an Fristad hemma 15.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge