Linköping FBC vann mot Åby

Formstarka Linköping tog ny seger mot Åby

Linköping är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Åby hemma i Linköpings Sporthall på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-4 (3-3, 1-0, 1-1) innebär att Linköping nu har sex segrar i följd i division 1 Mellersta herr.

– En jämn match som kunde slutat hur som men vi lyckas förlänga vår segersvit på hemmaplan. Men en skön krigarseger från vår sida, tyckte Linköpings tränare Marcus Johansson, efter matchen.

Formen på hemmaplan håller därmed i sig för Linköping, som nu har åtta raka segrar.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

I andra perioden var Linköping starkast och gick från 3-3 till 5-3 genom mål av Felix Sunell och Jonatan Törn. 17.42 in i tredje perioden slog Mattias Alvestrand till ännu en gång på pass av Eddie Holgersson och reducerade för Åby. Men mer än så orkade Åby inte med.

Det här var Linköpings andra uddamålsseger den här säsongen.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Linköping på andra plats och Åby på sjätte plats.

I nästa match, onsdag 24 januari 19.00, har Linköping Finspång borta i Arena Grosvad, medan Åby spelar hemma mot IBF Norrköping.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Åby vann hemma mot Finspång Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar