Björklinge BK förlorade mot Hagfors IBS

Formstarka Hagfors vann mot Björklinge

Hagfors är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Björklinge borta i IFU Arena Gibon på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-6 (0-0, 1-3, 1-3) innebär att Hagfors nu har fyra segrar i följd i division 1 västra Svealand herr.

– Vi är återigen ruskigt stabila defensivt, vilket är extra kul att kunna känna på bortaplan. Liam Andersson gör en fläckfri match i kassen, samtidigt som vi verkligen både vinner kontrings-kampen och trycker ner deras förstafemma med många långa anfall. Det visste vi skulle bli avgörande, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

Björklinges tränare Daniel Nordlindh tyckte till om matchen:

– Första halvan av matchen var jämn och det var mycket kamp, sedan gjorde Hagfors det bra och satte dit lägena och jobbade lite hårdare än oss.

Den första perioden slutade 0–0. Björklinge gjorde 1-0 genom Jesper Lundkvist efter 9.06 i andra perioden.

Hagfors vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 inom bara 3.22. Hagfors tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.17 genom Pontus Henriksen, och gick upp till 1-5 innan Björklinge svarade.

Segern skrevs till slut till 2-6 för Hagfors.

Hagfors Marcus Hedlund stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Björklinge är kvar på sjunde plats, och Hagfors stannar på andra plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Björklinge är Kais Mora. Lagen möts söndag 28 januari 16.00 i Idre Fjäll Arena. Hagfors tar sig an Rasbo hemma lördag 27 januari 14.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda