Gamla Stan IBK förlorade mot AIK

Fjärde raka för AIK efter seger mot Gamla Stan

Formen är bra just nu för AIK. På lördagen kom fjärde raka segern i Allsvenskan norra/östra dam, 4-2 (0-1, 2-0, 2-1), borta mot Gamla Stan. Det innebär att Gamla Stan åkte på fjärde raka förlusten.

– Vi gör en bra första period där vi har bra koll på AIK. Den andra perioden är riktigt dålig från vår sida, sedan skärper vi till oss i tredje men får ingen utdelning på de chanser vi skapar. Sett över 60 minuter så vinner AIK rättvist idag, kommenterade Gamla Stans tränare Peder Lundström.

Gamla Stan började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.33 slog Lina Eriksson till på pass av Emelie Engström. Efter 7.51 i andra perioden nätade Anna Wijk, på pass av Hanna Knutsson och kvitterade för AIK.

Matilda Abramsson gjorde dessutom 1-2 efter 13.14 framspelad av Anna Wijk.

AIK gjorde 1-3 genom Thea Arvidsson efter 4.04 i tredje perioden.

Efter 14.44 av matchen kunde Moa Lundström göra 2-3 för Gamla Stan.

AIK kunde dock avgöra till 2-4 med 2.28 kvar av matchen genom Anna Wijk.

AIK:s Anna Wijk stod för tre poäng, varav två mål.

I tabellen innebär det här att Gamla Stan nu ligger på sjunde plats. AIK är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Gamla Stan är Älvsjö AIK. AIK tar sig an IBK Luleå borta. Båda matcherna spelas söndag 21 januari 13.00.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City