CL98IC A vann mot Malmö FBC

CL98IC A vann efter stark vändning mot Malmö FBC

Bortalaget Malmö FBC ledde matchen mot CL98IC A, men i andra perioden fick CL98IC A rejäl utdelning. Laget gjorde tre raka mål, och Malmö FBC orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 7-3 (1-2, 3-0, 3-1) i matchen i division 1 södra Götaland herr.

– En lite svajig start på matchen, men efter ett bra snack i periodpausen spelar vi de sista 2/3 med insidan av huvudet. Vinner komfortabelt när vi spelar som ett lag och lämnar över bollen till en blå spelare med bättre läge. Ny match på onsdag borta mot Karlskrona, siktet är inställt på tre nya poäng. En knackig start blev till en stabil seger tillslut! Många höjde sig idag och det behövdes för vår del. Skön seger, kommenterade CL98IC A:s assisterande tränare Mattias Borén.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson tyckte så här om matchen:

– Efter en stark första period tappar vi lite för många momentum i mellanakten. Bättre avslutning på 3:e men som helhet är CL lite tyngre än oss.

Malmö FBC tog ledningen efter 8.42, genom Tobias Tjörnestam på pass av Philip Sannum.

CL98IC A kvitterade till 1-1 efter 8.55, när Emil Hellgren slog till framspelad av Nils Schwarz.

Malmö FBC tog ledningen på nytt efter 15.11, genom Jimmy Nordin på pass av Isak Wettergren.

CL98IC A vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2 i andra perioden. CL98IC A stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 4-2 till 7-2 på bara 6.34.

Ludvig Wu reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Malmö FBC. CL98IC A tog därmed en stabil seger.

Emil Hellgren gjorde ett mål för CL98IC A och spelade dessutom fram till två mål och Hannes Slöjdare gjorde tre mål.

För CL98IC A gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för CL98IC A är Karlskrona. Malmö FBC tar sig an Malmhaug hemma. Båda matcherna spelas onsdag 24 januari 19.00.

Matchrapporter: Målfest när Vetlanda krossade CL98IC A i Hasses Sportcenter Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp