Nacka fick slutligen se sig besegrade återigen.
Division 1 östra Svealand

"Botten mot toppen" avgjordes i sista minuten

Rosersberg Arlanda fortsätter visa fin form.

När tabelltvåan Rosersberg Arlanda skulle ta emot tabelljumbon Nacka under fredagskvällen blev det betydligt jämnare än vad tabellen visade. En stark första period av Rosersberg Arlanda slutade 5-1 till gästerna. I den andra perioden blev det hemmalaget Nacka som ryckte upp sig. Efter 13 sekunder in i perioden gör Nacka 2-5 och efter att halva matchen är spelad står det 6-6 i Ormingehallen. Upphämtningen var ett faktum. Andra perioden slutar 7-7 och nacka vinner perioden med 6-2. Rosersberg Arlanda är nu serieledare i div 1 Östra Svealand med en match mera spelad än Tullinge, som möter Åkersberga på bortaplan under söndagen. Sista perioden blir en jämn period som Rosersberg Arlanda slutligen går segrande ur efter att Victor Levén skjutit in det avgörande målet med 37 sekunder kvar av matchen. 9-10 slutar matchen. Anmärkningsvärt är också att Rosersberg Arlandas spelare Christian Sandsund gjorde fyra mål för gästerna.

Rosenbergs Arlandas tränare Mårten Pederson var dock inte särskilt nöjd med insatsen:

– Vi går ut och gör en helt okej första period utan att glänsa. Vi vinner den dock komfortabelt och rättvist. Andra tappar vi in en lätt i första bytet och sedan ramlar precis allt ihop som ett korthus. Tredje så ser det ut som vi spelar typ felvinklat eller klubban upp och ner. Vinner inte en enda andra, tredje eller fjärde boll. Vi är lättade för tre poäng men glädjen finns nog hos Nacka. Joel Lundell visar oss, publiken och resten att han borde haft en tröja i U19 annars får ingen riktigt godkänt.

Nästa match spelar Rosersberg Arlanda på fredag klockan 19.15 då man tar emot Ekerö IK på hemmaplan. Nackas nästa match spelas på bortaplan mot Farsta nästa lördag klockan 16.00.

TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.

Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!