Det blev en jämn match i Solnahallen.
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

AIK drog det längsta strået

ANNONS

Inga mål i förlängningen gjorde så att matchen fick avgöras på straffar när viktiga poäng stod på spel under lördagseftermiddagen.

Det blev en jämn och rätt så avvaktande match mellan AIK och Nykvarn. Nykvarn hade viktiga poäng att ta i bottenstriden och AIK siktar på slutspelsplats. Efter ett sent kvitteringsmål av Nykvarn så var det ändå AIK som slutligen vann matchen. Nykvarn fick med sig en poäng eftersom matchen gick till förlängning och straffar. Matchen stod länge och vägde och det bjöds inte på någon speciellt underhållande innebandy. Det resulterade också i att det endast blev ett mål var under ordinarie tid. Lagen hade också två målvakter som presterade bra i dagens match.

AIK-spelaren Andreas Stefansson sa såhär efter matchen i Expressens sändning:

– Vi hade snackat om att vi ville ha ganska mycket boll. De (Nykvarn) vill ju ha mycket boll, de har många spelskickliga gubbar som gillar att suga på kulan så desto mindre boll de får ha desto bättre är det för oss.

Efter att Nykvarn kvitterat med ungefär tre minuter kvar av tredje perioden väntade en förlängning. Förlängningen var även den rätt så avvaktande med ett rätt så farligt anfall från AIK, utan utdelning däremot. Nykvarn missade sin straff efter en räddning från AIK-målvakten Christian Eddeborn. Simon Jirebeck klev fram och tog AIK:s straff och kunde sätta bollen bakom Nykvarns målvakt Lucas Orrmo och därmed också inkassera bonuspoängen.

– Vi ville ta förlängningen till straffläggning för att vi har en matchvinnare i målet i Christian Eddeborn, och det gick vägen. Matchen är superjämn och Nykvarn skapade ett bra tryck mot oss i slutet. Vår fysiske center Helmer Hernegran visade att han kan mer än bara tunga bicepscurls, säger AIK:s tränare Magnus “Binge” Jäderlund till Innebandymagazinet.


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: