Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Rönnby väldigt nära en supervärvning inför slutspurten

ANNONS

Idag blir Täbystjärnan Ranja Varli klar för Västerås Rönnby om hon och Rönnby kommer överens på ett möte.

För två veckor sedan pratade vi med Västerås Rönnbys tränare Andreas Harnesk om att vi hade uppgifter om att Täbystjärnan Ranja Varli var klar för klubben. Uppgifter som Harnesk inte bekräftade men han dementerade dem heller inte. 

– Det stämmer att Ranja Varli och jag har pratat. En bra spelare och människa som absolut skulle kunna bli aktuell för oss, sa Harnesk då och fick sedan frågan hur stora chanser han trodde det var att Varli drar på sig Rönnbytröjan denna säsong. 

– Jag tror de är relativt stora, svarade han då. 

Nu bekräftar Pelle Mårts från Rönnbys sportgrupp uppgifterna till VLT.se

– Senaste nytt är att Täby släpper Varli gratis. Nu ska vi träffa Ranja imorgon (fredag) för att formulera hur det kan se ut framåt. Jag ringde Alexander (Brinkmann, Täbys klubbchef) i måndags och berättade att Ranja vill spela i Rönnby och eftersom hon sitter fast hos er vill vi att ni släpper henne för att möjliggöra spel för henne. Ingenting är klart än, men vi hoppas att få klart med Ranja innan transferfönstret stänger.

Även Brinkmann bekräftar för tidningen att de har släppt Varli gratis till Rönnby.

– Vi kom bra överens med Varli i november, så det hade känts fränt att komma med det (krav om betalning) nu. Dessutom har hon gjort så mycket för föreningen genom åren, så det var aldrig aktuellt.

Så kommer Varli och Rönnby överens på dagens möte så är övergången i hamn. Men Varli är inte helt fit for fight än utan hon kör rehab för en knäskada men beräknas kunna spela igen i slutet av januari/början på februari. Men det är med Rönnbys fystränare som Varli rehabtränar så det är väldigt mycket som talar för att övergången går i lås idag. 

Ett välkommet tillskott inför slutspelet då Rönnby kommer få klara sig utan poängmaskinen Kajsa Johannsson denna säsong. Johansson har också en knäskada som hindrar henne från spel men när Innebandymagazinet pratade med Harnesk för två veckor sedan trodde han inte på något spel med SSL-laget denna säsong. 

– Kajsa Johansson arbetar stenhårt med sin rehab och har en stark personlighet. Hon är med och bidrar till laget med sin energi och personlighet. Troligen börjar hon träna innebandy snart men för att göra comeback med SSL-laget nästa säsong. Förhoppningen är att hon kan spela matcher med vårt utvecklingslag i slutet av säsongen, sa han då. 


TV: Här slår Pixbo ut Storvreta på straffar

Se hela straffläggningen från semifinalen i Svenska Cupen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

  

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: