Munka-Ljungby vann mot IBK Genarp

Munka-Ljungbys fina svit håller i sig efter 4-3 mot Genarp

4-3 (2-0, 2-1, 0-2) blev resultatet när Munka-Ljungby och Genarp möttes i Munkahallen på fredagen. I och med detta har Munka-Ljungby hela sju raka segrar i division 1 södra Götaland herr.

– Mycket fin seger. Genarp gör en bra forcering i slutet och trycker på. Känner mig lite missnöjd med att vi inte klarar av att döda matchen i tredje perioden. I övrigt tar vi oss an vår gameplan på ett nästintill fläckfritt vis och det bäddar för segern, kommenterade Munka-Ljungbys tränare Ludvig Eriksson efter matchen.

I början av matchen var Munka-Ljungby starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Elias Påhlsson och Eddie Ikonen. Munka-Ljungby gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0, målen av Victor Richardsson och William Jönsson. Det rycket avgjorde matchen.

Genarp reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Joel Olsson och Hannes Nilsson efter 20.41 av perioden. Genarp reducerade igen efter 6.25 i tredje perioden genom Wiggo Hanson på pass av Lukas Wahl. 4-3-målet blev matchens sista.

Det här var Munka-Ljungbys fjärde uddamålsseger den här säsongen.

För Munka-Ljungby gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Genarp är på sjunde plats. Ett fint lyft för Munka-Ljungby som låg på sjätte plats så sent som den 12 januari.

Munka-Ljungby tar sig an Åstorp/Kvidinge i nästa match borta onsdag 24 januari 19.30.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Vetlanda och Munka-Ljungby delade på poängen