IBK Alingsås vann mot IBF Backadalen

Alingsås vann efter sen kvittering mot Backadalen

Matchen mellan hemmalaget Alingsås och gästande Backadalen i division 1 västra Götaland herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Alingsås Rasmus Gabrielii. I förlängningen kunde Alingsås avgöra till 5-4 (2-2, 0-1, 2-1, 1-0) genom Wilhelm Strandell efter 1. 24 och fullborda vändningen.

Wilhelm Strandell stod för Alingsås avgörande mål 1.24 in i förlängningen.

Därmed har Alingsås vunnit fem matcher i rad på hemmaplan.

Gästande Backadalen startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.13 slog Ville Lindberg till.

Alingsås kvitterade till 1-1 efter 8.45, när Simon Johansson hittade rätt framspelad av Alexander Jonsson.

Alingsås tog också ledningen efter 16.20, genom Felix Eriksson på pass av Wilhelm Strandell.

Backadalen kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden ännu en gång på nytt genom Ville Lindberg.

Backadalen gjorde också 2-3 efter 5.51 i andra perioden när Sebastian Jansson hittade rätt på pass av Jakob Stenberg. 12.38 in i tredje perioden slog Felix Eriksson till återigen framspelad av Jack Lorentzon och kvitterade för Alingsås.

Backadalen tog ledningen med 52 sekunder kvar att spela genom William Jansson framspelad av Ville Lindberg.

Alingsås kvitterade till 4-4 med 26 sekunder kvar att spela genom Rasmus Gabrielii på pass av Simon Johansson.

I förlängningen tog det 1.24 innan Alingsås också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Wilhelm Strandell, framspelad av Teo Lundahl.

Backadalens Ville Lindberg stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var Alingsås fjärde uddamålsseger den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Alingsås ligger på tredje plats medan Backadalen har åttondeplatsen.

Alingsås tar sig an GS 86 i nästa match borta lördag 27 januari 17.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Backadalen en lätt match för Floda som vann klart