Foto: Jimmy Palm
#ibsilly

Meriterad spelare klar för allsvenskan

ANNONS

Igår blev det klart att en spelare med sju säsongers erfarenhet av allsvenskt spel och en säsong i SSL förstärker Höllviken.

Igår var det sista datumet för internationella övergångar i innebandy och det tog allsvenska Höllviken fasta på. Några timmar innan transferfönstret stängde gjorde skåningarna klart med Kim Clemedtson. 30-åringen har spelat sju säsonger i allsvenskan med Partille, Warberg och Malmö samt en säsong i SSL med Warberg. Men den här säsongen har Clemedtson spelat i danska högstaligan med Vanlöse, som oväntat missade slutspel, vilket öppnade upp för denna övergång.

– Det känns bra och kul. Ska bli roligt att få känna på det Allsvenska tempo igen. Säsongen tog tyvärr ”slut” lite tidigare än planerat i DK, så när möjligheten kom för en utlåning hit resterande säsong så var det väldigt motiverande. Ska också bli extra kul att träffa gamla lagkamraterna från Malmö igen, men även de andra man mött genom åren, säger Clemedtson i Höllvikens sociala medier.  

Ifjol spelade Clemedtson med Malmö i allsvenska och då stod han för 34 poäng fördelat på 16 mål och 18 assist. Höllviken ligger just nu på en sjätte plats i tabellen, vilket innebär att man får kvala sig kvar. Det är bara en poäng ner till Lund som just nu ligger på nedflyttningsplats, och Höllviken ligger på samma poäng som Clemedtson gamla klubb Partille som ligger femma. Men det är även bara fem poäng upp till en SSL-kvalplats så det är väldigt viktiga poäng som står på spel de nio sista omgångarna och en hårfinlinje mellan nedflyttning och SSL-kval. Med Clemedtson i laget är nog förhoppningarna att närma sig det senare. 

 – Det är klart att jag har rutin främst från spel i allsvenskan i ett par år, men det är en väldigt stor skillnad från vart jag spelar i år i danska ligan kontra Allsvenskan. Så det är väl främst tempot och timingen som jag ska komma tillbaka in i. Känner redan många i laget och bara hört gott om resterande så det ska inte vara några problem. 

Sportchef Stefan Prim om övergången:

– Vi har varit tunna genom hela säsongen och jag har tittat runt en längre tid efter förstärkningar. När Vanlöse något oväntat missade slutspel så dök möjligheten upp att få hit Kim. Jag är väldigt tacksam för hur Vanlöse och Martin hanterat detta och självklart väldigt glad över att få se Kim i en Höllviken tröja. 


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: