Allsvenskan västra

Skoghall gick vinnande ur seriefinalen

En match som länge stod och vägde avgjordes efter ett sent kvitteringsmål i den tredje perioden.

I allsvenskan västra spelades en tidig seriefinal mellan Skoghall och Telge under söndagen. Telge kom till matchen med nio segrar i rad samtidigt som Skoghall hade tagit sju raka segrar inför söndagens toppmöte. I första perioden är det Skoghall som tar ledningen och efter den första perioden stod det 2-1 till hemmalaget Skoghall. Telge ryckte upp sig och i den andra perioden vände man till 2-3, men Skoghall skulle komma tillbaka redan i slutskedet av den andra perioden och efter två spelade perioder stod det 3-3 på resultattavlan. Halvvägs in i den tredje perioden kopplar återigen Telge grepp om matchen och Telge är sedan bara sekunder ifrån att ta ytterligare en seger då Skoghalls Nora Pettersson kliver in och kvitterar till 4-4. Matchen går till förlängning och efter 1.27 in i förlängningen blir Skoghalls Amanda Gottebo matchvinnare för hemmalaget. Skoghalls tränare Toni Walther var nöjd efter matchen:

– Det märktes att det var ett toppmöte. Det var lite slutspelskänsla över det hela. Riktigt starkt gjort av tjejerna att kvittera med 23 sekunder kvar för att sedan avgöra i förlängningen.

För Telges del fick man nöja sig med en poäng och tränare Martin Stockhult kommenterade matchen såhär:

– En intensiv toppmatch som det är kamp hela vägen in i kaklet för att knipa. Tyvärr studsar det lite mot oss i avgörande lägen av matchen för att vi ska få det här riktiga greppet om matchen även fast vi är det spelförande laget. Vi bryter ihop och kommer igen samt tar med oss väldigt många positiva saker till kommande helgs matcher mot Lindås och Lindome.

Skoghall leder nu serien med sex poäng över tabelltvåan Telge.

Nästa helg möter Skoghall först Växjö på lördag klockan 14.00, för att sen möta Olofström på söndag klockan 17.00. Båda matcherna är på bortaplan för Skoghall och man möter två lag från den södra serien. Telge har två hemmamatcher där man först möter Lindome 15.00 på lördag och sedan ställs man mot Lindås 14.00 under söndagen. Även där är båda motståndarna från den södra serien.

Videoklippet är från Innebandy.tv.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1