Lindås Rasta IBK förlorade mot Växjö IBK
Montage
Matchrapport

Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Lindås

ANNONS

Växjö IBK är ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam efter bortaseger med 6-2 (3-1, 1-0, 2-1) mot Lindås. Växjö IBK leder serien en poäng före Jönköping. Lindås ligger på femte plats i tabellen.

– En spelmässigt ganska jämn match med chanser åt båda hållen. Växjö skapa lite fler klara målchanser men framförallt sätter de sina lägen vilket vi inte gör så de vinner rättvist, kommenterade Lindås tränare Anders Nilsson.

Växjö IBK:s tränare Martin Kosarek:

– Vi hade bra insats i början av matchen och fortsätter pusha på punkterna som vi hade snackat om innan matchen. Måste peka ut tjejernas fokus och uppfattningar av instruktioner på bänken. Vi har högt förtroende på vårt spelsystem och vågar bryta mönster för att skapa chanser. Kreativitet och hårt jobb i hela säsongen gör skillnaden i viktiga matchpunkter. Det måste vi fortsätta med och inte vara helt nöjda med denna. Vi har potential att bli mycket bättre än vi faktiskt är. Lindås utmanande oss på press som vi hade lite problem med i delen av tredje perioden. Vi tackar dem för dessa eftersom vi behöver flera tillfälle att bli pressade att bli bättre lag. Vi jobbar vidare.

I och med detta har Växjö IBK hela sju raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

Gästande Växjö IBK började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.23 slog Lou Thestrup till.

Lindås kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.09 slog Sofia Greftén till på pass av Meja Holgersson.

Växjö IBK tog ledningen på nytt efter 8.50, genom Ellinor Falck på pass av Stina Agermark.

Laget ökade ledningen till 1-3 efter 12.28, när Sofie Dahl slog till framspelad av Tereza Kosarek.

Efter 5.46 i andra perioden nätade Tereza Kosarek, framspelad av Ida Åkesson och gjorde 1-4. Efter 1.59 i tredje perioden ökade Växjö IBK på till 1-5 genom Stina Agermark.

Tidigt i perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen kunde Justina Eliasson göra 2-5 för Lindås.

Växjö IBK kunde dock avgöra till 2-6 med 1.10 kvar av matchen genom Hannah Möller.

I nästa match, lördag 20 januari, har Lindås Huddinge IBS borta i Fleminghallen 15.00, medan Växjö IBK spelar hemma mot Skoghall 14.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: