Gimonäs Umeå IF vann mot IBF Dalen

Tre poäng för Gimonäs Umeå hemma mot IBF Dalen

Hemmalaget Gimonäs Umeå vann matchen mot IBF Dalen i division 1 Norra herr. Resultatet i söndagens match i Sjöfruhallen blev 5-4 (1-1, 2-1, 2-2).

– Idag hade vi ett tight försvar genom hela matchen och fina spelvändningar där Rickard Öberg gick in och satte viktiga kassar, kommenterade Gimonäs Umeås tränare Jonas Boström efter matchen.

IBF Dalens tränare Gustav Broadhall:

– En tight tillställning där vi inte kommer in med tillräcklig energi i för stora delar av matchen. När vi spelar med fart och är distinkta så är vi bra spelmässigt men lite för ineffektiva. Sedan får vi en dålig start på tredje perioden och får försöka jaga ikapp. Vi är spelar klart bättre i den andra delen av tredje och det är ganska nära att räcka till. Nu får vi analysera och förändra saker under träningsveckan och gå för tre poäng igen nästa helg.

Vinsten mot IBF Dalen innebär att Gimonäs Umeå har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Första perioden var jämn. IBF Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Nording efter 8.55, men Gimonäs Umeå kvitterade genom Johan Eriksson bara en minut senare. Gimonäs Umeå startade också andra perioden vassast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Rickard Öberg innan IBF Dalen svarade och gjorde 3-2 genom Oskar Junttila. Gimonäs Umeå gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 3-2 till 5-2. Det rycket avgjorde matchen.

Jordan Andersson och Alvin Ahlqvist reducerade två gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 5-4 kom inte IBF Dalen.

Gimonäs Umeås Rickard Öberg gjorde tre mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Gimonäs Umeå med 36–30 och IBF Dalen med 30–24 i målskillnad. Förlusten var IBF Dalens andra uddamålsförlust.

För Gimonäs Umeå gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan IBF Dalen är på andra plats.

Lördag 20 januari 15.00 spelar Gimonäs Umeå borta mot Timrå. IBF Dalen möter IBK Luleå hemma i Umeå Energi Arena söndag 21 januari 16.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom