Joakim Alvinder och hans formstarka Gävle möter Djurgården under söndagen.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Topp 5: Söndagens hetaste matcher i allsvenskan

ANNONS

Söndagens höjdpunkter att se framemot i herrarnas och damernas näst högsta liga.

13.00 Tyresö Trollbäcken-RIG Umeå (Herr Norra)

RIG har en tung säsong hittills och ligger till mångas förvåning nästjumbo i allsvenskan norra. Tyresö ligger mitt i tabellen och försöker hålla sig ifrån att kvala neråt, eftersom fler lag än vanligt kommer få kvala iår då man ska slå ihop allsvenskan till en serie. Det kommer bli en tuff match där båda har mycket att spela för.

14.00 Skoghall-Telge (Dam Västra)

Idag bjuds det på en tidig seriefinal där Skoghall kan rycka ifrån ordentligt som serieledare vid en vinst mot serietvåan Telge. I det första mötet mellan lagen slog Skoghall Telge med 2-1 på bortaplan. Skoghall som bara tappat poäng i en enda match denna säsong kommer dock få kämpa för att se till att ett formstarkt Telge ska gå poänglösa ur dagens match.

14.30 Lindås-Växjö (Dam Södra)

Växjö har inlett säsongen positivt och tog julledigt som serieledare. Lindås kommer från två bra månader i november och december. Idag tar de emot Växjö på hemmaplan och kommer knappast gå för något annat än tre poäng, då man dessutom bara har två poäng till Craftstaden som ligger på nedflyttningskval för tillfället.

15.00 Djurgården-Gävle (Herr Norra)

Idag möts två lag som många nog hade trott skulle ligga högre upp i tabellen än vad de gör i dagsläget. Djurgården ligger strax under mitten av tabellen och ligger två placeringar nedanför. Gävle hade en väldigt tuff start som nygamla i serien efter att fallit ur SSL under förra säsongen. Nu verkar Gävle-gänget kommit igång och klättrar i tabellen samtidigt som Djurgården blandat och gett. Ingen tvekan om att detta kommer bli en het match.

16.00 Sundsvall-Visby (Herr Norra)

Ett riktigt toppmöte där Visby senast kommer ifrån att slå serieledarna Dalen med hela 8-1. En lång resa för gästande Visby upp till Sundsvall är säkerligen en av många anledningar till att det kommer bli en jämn och tuff toppmatch. Visby ställs trots allt mot ett väldigt hemmastarkt Sundsvall.


TV: “Vi fick 24 000 kronor i stöd - plus 200 bollar"

Hur påverkas IBK Dalen ekonomiskt av att inte spela i SSL? Klubbdirektören Urban Karlsson ger en inblick.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
IBK Dalens succé i allsvenskan: "Ett uppsving"
Plus IBK Dalens succé i allsvenskan: "Ett uppsving"
Tippar allsvenskan södra: "Gör en sanslöst bra säsong"
Plus Tippar allsvenskan södra: "Gör en sanslöst bra säsong"
Den här artikeln handlar om: