Finspång förlorade mot Surahammars IBF
Montage
Matchrapport

Surahammar besegrade Finspång med 6-3

ANNONS

Det blev bortalaget Surahammar som vann mot Finspång i division 1 Mellersta herr. 3-6 (0-2, 2-2, 1-2) slutade matchen på söndagen.

– Lite svag inledning i period 1. Kommer in i matchen under andra perioden. Skapar mycket chanser men har inte förmågan, flytet eller skärpan att utnyttja chanserna. I slutet gör de mål på en straff och i öppen bur strax efter att vi varit nära att kvittera. Vi var nära men fick inte loss målskyttet idag, kommenterade Finspångs tränare Magnus Bagge.

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi tyckte så här om matchen:

– Bra laginsats rakt igenom! Riktigt stabilt när vi går upp till 4-0 ledning, sedan när Finspång lobbar in en boll mot mål och lyckas göra ett riktig turmål så tänder de till lite extra och skickar massa på chans mot mål. Detta "skitspel" tar de till att bara ligga under med 1. Vi försvarar oss bra och mitt i detta så får vi en straff som vi förvaltar. Sen gör vi även en i tom kasse. Härlig vinst och grymma killar!

Surahammar spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Jonas Engström, Marcus Jonsson och Jack Kvist. Surahammar ökade ledningen till 0-4 genom Marcus Kaipainen efter 8.32 i andra perioden.

, det sista med 1.39 kvar att spela av perioden kunde Martin Ardryd och Markus Engström göra både 1-4 och 2-4 för Finspång. Finspång reducerade igen efter 9.41 i tredje perioden genom Adam Magnusson på pass av Emil Wahlberg.

17.05 in i tredje perioden slog Marcus Kaipainen till ännu en gång på straff och ökade ledningen för Surahammar.

Laget punkterade matchen med ett 3-6-mål med 1.36 kvar att spela på nytt genom Marcus Jonsson framspelad av Jack Kvist. 3-6-målet blev matchens sista.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Surahammar är på sjunde plats.

Lördag 20 januari 13.00 spelar Finspång borta mot IBF Norrköping. Surahammar möter Skövde borta i Kavelbro Arena söndag 21 januari 15.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Målfest för Berg hemma mot Surahammar Åby vann hemma mot Finspång Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde

Den här artikeln handlar om: