Hovshaga AIF vann mot IBK Genarp

Storseger för Hovshaga hemma mot Genarp

Hovshaga hade en riktig målfest när man besegrade Genarp hemma i Hovshaga Sporthall i division 1 södra Götaland herr. Hovshaga vann med hela 11-2 (2-0, 4-2, 5-0).

– Helt klart vår bäst match i år. Vi är bra i tre perioder med en lite svacka i andra. Alla tre femmorna är påkopplade idag. Hampus Svensson är fantastisk i målet. Idag klaffade allt. 3 vinster denna veckan så vi är riktigt nöjda med 2024 hittills, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Hovshaga startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Lucas Sjökvist och Martin Håkansson innan Genarp svarade och gjorde 2-0 genom Jesper Björkquist. Även i andra perioden var det Hovshaga som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-2.

Hovshaga fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-2. Målen i sista perioden gjordes av Adam Axelsson, som gjorde två mål, Alvin Lindell, Linus Persson och Magnus Gustafsson.

Linus Persson gjorde två mål för Hovshaga och två målgivande passningar, Adam Axelsson stod för tre mål och ett assist och Noah Alex gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Hovshaga nu ligger på andra plats i tabellen, och Genarp är på sjätte plats. Ett fint lyft i tabellen för Hovshaga som så sent som den 11 januari låg på sjätte plats.

Nästa motstånd för Hovshaga är Gränna. Lagen möts lördag 20 januari 13.00 i Hovshaga Sporthall.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga