Fristad förlorade mot Jönköping

Seger med 7-3 för Jönköping mot Fristad

Jönköping vann mötet med Fristad borta med 7-3 (3-1, 2-0, 2-2) på söndagen i Allsvenskan västra/södra dam.

Segern var Jönköpings åttonde på de senaste tio matcherna.

Jönköping tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.37 genom Moa Schönning, och gick upp till 0-2 innan Fristad svarade.

Innan perioden var över hade Jönköping ryckt åt sig ledningen med 3-1. Efter 16.14 i andra perioden nätade Emma Brydolf, framspelad av Ester Ljungdahl och gjorde 1-5. Fristad reducerade dock till 2-5 genom Sara Claesson tidigt i tredje perioden och gav visst liv till matchen igen av matchen.

Efter 8.21 ökade Jönköping på till 2-6 genom Mira Markström.

Fristad gjorde 3-6 genom Josefin Been efter 11.25 av matchen.

Jönköping kunde dock avgöra till 3-7 med 1.24 kvar av matchen genom Julia Adolfsson.

Jönköpings Julia Adolfsson stod för fyra poäng, varav tre mål och Mira Markström gjorde ett mål och tre assist.

Det här betyder att Jönköping ligger på andra plats i tabellen, och Fristad är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Jönköping är Västerås IBS. Lagen möts lördag 20 januari 13.30 i Jönköpings Idrottshus.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad